Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2009 Pazar

KAVGASIZ TENİS

TENİS’TE KAVGAYA YER YOK
İster eğlence için oynanırken, isterse turnuvalarda, isterse de üst seviye oyuncuların katıldığı kulüpler arası lig müsabakalarında olsun Tenis’te kavga düşünülemez... Sebebi ne olursa olsun.

Tenis kavga arenası olmayıp, hiçbir zaman da, çoğu diğer sporlarda rastlandığı üzere benzer arenalara dönüşmemelidir. Tenis efendilik ve dostluktur. Biliniz ki, bırakın kavgayı, maç sırasında rakibinizin sahasına, top izine bakmak için dahi olsa, girmeye yeltenirseniz, bu hareketiniz tüm seyirciler tarafından ıslıklanır ve de hafızalardan kolay kolay da çıkmaz. Senelerin bir numarası Hingis’in başına gelenleri her halde hatırlıyorsunuzdur değil mi?

Bu ve buna benzer, kaide tanımayan davranışlar aslında tamamen tenisin özüne aykırıdır. Ve Tenis oynayan hiçbir kimsenin, bu beyaz sporu kirletmeye ve yozlaştırmaya hakkı yoktur.

Kim olursa olsun bu davranışlar içine girmiş, önce sporu, sonra kendilerini, sonra da temsil ettikleri kulüpleri küçülten bu oyunculara, katiyen uyarılarla vakit kaybetmeden ve en kısa zamanda önce kendi kulüpleri, sonra da federasyon tarafından, yönetmeliklere uygun gerekli cezai müeyyidelerin muhakkak uygulanması şarttır.
Haziran 2009

Hiç yorum yok: