Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2009 Pazar

FEDERASYON bve DELEGE SİSTEMİ

DELEGE SİSTEMİ
Federasyon seçimleri için kabul edilmiş olan delege sistemi, tenise fayda sağlayacağına zarar verir niteliğe dönüşmüştür. Federe kulüp anlayışının kalktığı söylenmiş, Türkiye de ki tüm kulüpler kayıt altına alınmıştır.

Bu kulüplerin hepsi, takımları olsun veya olmasın tenis faaliyeti içindedirler. Hepsi de dernek statüsünde olup birinin diğerinden hiç bir farkı yoktur. Eskilikleri, üye sayıları, federasyonun faaliyetlerine katılma oranları bir ayrıcalık, mutlak bir üstünlük olmamalıdır.

Ayrıca, Bakanlık ve GSGM’nin zaten denetiminde olan tenis federasyonu, söylendiği gibi eğer özerk ise, gelecek seçim dönemini veya mali genel kurulu beklemeyip hiç zaman kaybetmemelidir. Kısa sürede yapılabilecek tek maddeli olağanüstü bir genel kurul ile bu güne kadar alışılmış delege sistemini değiştirmelidir. Taraf oldukları ve menfaatleri olabileceği için Tenis Okulları, Kurslar, Akademiler ve diğer sportif organizasyon şirketleri gibi kısmen de olsa delege listesi içinde bulunan bürokratik delegeler de bu düzenin dışına çıkarılmalıdır. Bütün bu değişiklikler özellikle tenis federasyonunda tenisin gelişimi için gereklidir. Buna karşılık kulüp dışı delegelerinde, her dönemde tenis camiasının oylarıyla seçilecek doğrudan ve fiilen tenisin içinde olan tenis insanları arasından seçilmeleri sağlanmalıdır.Başarıya odaklı her sağlıklı yapı için bu şarttır.
21 Temmuz 2009

Hiç yorum yok: