Bu Blogda Ara

7 Ekim 2007 Pazar

KÜLTÜR KARINCALARI 2010'a YÜRÜYOR!

KÜLTÜR KARINCALARI

Kültür Karıncaları projesi, İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, Boyner grubu ile işbirliği içinde, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı tarafından geliştirilmiş, kültürel değerleri “uyaran” olarak kullanan İlköğretim Okullarının 6. sınıf öğrencilerine yönelik özgün ve interaktif bir eğitim modelidir. http://www.kulturbilinci.org%20/

Kültür Karıncaları projesinin amacı, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" kavramını kullanarak, çocukları, özel eğitimden geçmiş (üniversite öğrencileri ve üniversite mezunu özel/kamu sektöründe çalışan gençler) İstanbul gönüllülerinin rehberliğinde, yaşadıkları İstanbul'un kültürel değerlerinin farkına varmalarını, benimseyip korumalarını sağlayıp, onlarda kalıcı davranış değişiklikleri ve kentlilik bilinci oluşturup kazanımlarını yakınları ile paylaşmaya özendirmektir.

Basit bir önerim var: Yukarıda ki paragrafta yer alan İstanbul kelimelerini çıkarıp yerine İzmir’i yerleştirelim. Sonra da “İstanbul 2010” yerine “EXPO 2015 İzmir” yazalım ve tekrar okuyalım. Ne dersiniz faydalı olmaz mı? Tüm, resmi, özel ve kişisel EXPO ilgililerine duyurulur.
12 Ekim 2007 

Necdet Kestelli 

Hiç yorum yok: