Bu Blogda Ara

9 Ocak 2009 Cuma

AMAÇ

30 Eylül 2002
Yeni Asır gazetesinde çıkan ilk “Tenis Gündemi” yazım...Evet, gördüğünüz gibi İzmir’de son zamanlarda, ilk defa Tenis’e, Tenis Sporuna bir gazetede bu kadar yer ayrılıyor. “7’den 70’e spor” sloganının çok kullanıldığı ülkemizde bazı spor dalları doğal olarak önemsenir, bazıları ise önemsenmez. Bazıları medyatiktir, bazıları değil. Spor’un anası diyebileceğimiz atletizm bile ilgiden çok uzak. Var mı, yok mu her yerde boy boy, sayfa sayfa futbol...

Amacımız, Son zamanlarda Hülya AVŞAR ile, Kemal DERVİŞ ile gündemde sık sık yer bulan bu eski Tenis, dünya da oynanmaya başlamasının hemen ardından, bizde de 1900 ler de İstanbul da başlamış. Kralların, Zenginlerin sporu, pahalı spor olarak bilinen, özellikle 1985 yıllarından sonra TV ve sponsorlar sayesinde gösterdiği patlamadan sonra bugün artık ülkemizde çok yaygın ve sevilen bir spor. Medyanın ilgi göstermediği bu spor, aileleri tarafından yönlendirilen çocuklar, gençler ve her yaşta iş insanları tarafından yapılıyor. Kulüp sayıları arttı, hocalar çoğaldı ve federasyonumuzda yön vermeye başladı.
Kralların eğlenceli oyunu, beyaz ve temiz sporu, ülkemizde de 7’den 70’e genç, yaşlı, bayan erkek herkese tanıtmak ve sevdirmek, bu sporu layık olduğu ilgiye kavuşturmak, gençlerimizi dünya sıralamasında yer almaya özendirmektir.
Necdet Kestelli

Hiç yorum yok: