Bu Blogda Ara

27 Nisan 2008 Pazar

DEĞİŞMEYEN MARKA:

Cevat’ın Yeri
Cevat, Çeşme’nin şipşirin Dalyan Köyünde büyümüş. Dalyan köy aslında küçük ve dar bir koy: bir sürü irili ufaklı kayık, motor, tek tük teknenin barınağı idi bir zamanlar. Üşenmeden İzmir eski yolundan gelen müşteriler, o zamanlar neredeyse tek mekan olan “Cevat’ın Yeri”ne gider, tahta iskemlelerde eğri büğrü çatal bıçaklar ile hazırlanan servisin yanında nefis yöresel mezeler, çok kaliteli ve bol zeytinyağı ile hazırlanmış salata ve kıvamında ızgara yapılmış tap taze balıklar, kalamar ve ahtapot.

Bugün, etrafında ki tüm ve çok kaliteli, ayni zamanda meşhur balıkçılara rağmen, kardeşlerinin de destekleriyle giderek büyüyerek, modernleşerek ama katiyen kalitesinden taviz vermeden yaz- kış hizmete devam edebiliyor. Umarız ilelebet te devam eder ve “Cevat’ın Yeri” de hep yaşar.
Dalyan’ı balık severlerin uğrak yeri ve marka yapan, camiasına örnek olan Cevat kardeşimizin takdir edilip ödüllendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. 11.04.2008

Hiç yorum yok: