Bu Blogda Ara

16 Nisan 2008 Çarşamba

ARAMAK YETİYOR MU?

ÇÖP KUTUSU!
En basitinden çöp kutularını düşünürsek, arıyoruz da her yerde bulabiliyor muyuz? Hatırlıyorum, gazetelerde okumuştuk...İnciraltı yolu etrafında ki çok fazla çöp kutusundan şikayetler geliyordu sık sık. Neymiş, on metrede bir çöp kutusu konmuşmuş. Sevineceklerine şikayet etmek biraz ayıp olmuyor mu acaba?

Alsancak, Mustabey caddesi, Cumhuriyet bulvarı, Atatürk Bulvarının (birinci kordon) kara tarafında bir tane çöp kutusu bulabilene aşk olsun. Hapşırsanız mendilinizi atacak bir yer bulamazsınız. Bir çağla yeseniz çöpünüzü evinize götürmek durumunda kalırsınız ne yazık ki. Ama ağaç dipleri çöp içindedir. Ne yapsın insanlar, belki çöp kutusu olsa kullanacaklar ama...Yok ki!

Her apartmanın cüssesine göre büyük yeşil plastik çöp kutuları var. Hem de tekerlekli. İnsanların yanan izmaritlerini bile atabildikleri bir ortamda ne yapabilirsiniz korumak için? Az parada değil hani...İçeri koyup çıkarmak, temizliğini sağlamak daha zor olduğu için yağlı paslı her türlü ev atıklarını akşamları çeşit çeşit torbalar halinde sokak başına yığıyor kapıcılar.

Çöpçülerin çöpleri alıyorlar da arkalarından da ayrı adam tutup yerlere akmış yağları temizlemek gerekiyor. Ama kim yapıyor ki! O yüzden her yer leş gibi maalesef. Belki de hak ediyoruz, çünkü bu durumu takana, bu durumlara infial edenlere de pek rastlamıyoruz aslında. Belki bir gün...ama ne zaman?
13 .04.2008

Hiç yorum yok: